12/5/12

Un bon treball de l'equip infantil! IVAN AL CAMPIONAT D'ESPANYA

El passat dissabte 28 d’abril, l’equip infantil del Club Escola de Judo Cambrils va disputar un magnífic campionat de Catalunya, disputat al Poliesportiu Municipal Germans Maragall de la localitat de Malgrat de Mar. Cinc components formaven l'expedició: Joan Estrada, Emanuel Toscano i Bogdan Busdugan a la categoria de pes de -60 kg, Ivan Jiménez a la categoria de -50 kg. i Javier Jiménez a la categoria de -42 kg. Aquest equip ha preparat a fons durant tota la temporada els diferents campionats que la federació ha organitzat en aquesta categoria i fruit d'aquest treball han arribat uns excel·lents resultats al Campionat de Catalunya. Remarcar l'absència del sisè component d'aquest equip l'Ivan Garcia Salvado que no va poder competir a la cita més important per no donar el pes en la seva categoria, però que ha estat clau en els entrenaments per assolir la cohesió de l'equip i els resultats desitjats.

Ivan Jiménez, campió català en categoria infantil de -50 kg

L'Ivan Jiménez al pes de - 50 kg. va fer un campionat impecable guanyant amb comoditat tots els seus combats preliminars i va arribar a la final sense moltes complicacions. El combat de la final el va resoldre en el primer minut i es va proclamar campió de Catalunya en el seu pes. Cal dir que l'Ivan es infantil de primer any, o sigui és dels judokes més joves de la seva categoria, però això no li va comportar cap problema. Amb aquest resultat el judoka cambrilenc, que durant tota la temporada s'ha mantingut com a número 1 del seu pes, ha aconseguit la classificació per disputar el campionat d'Espanya infantil com a representant de la selecció catalana que es disputarà el proper 13 de maig a la ciutat extremenya de Càceres.

Javier Jiménez, subcampió en la categoria de -42 kg

Javier Jiménez, al pes de - 42 kg., també és un judoka de primer any i ha fet una temporada molt regular estant sempre entre el número 2 i 3 del rànquing català, fet que vol dir que en totes les competicions ha pujat al podi però mai ha pogut guanyar. Després de disputar els combats preliminars es va plantar a la semifinal i va tenir que afrontar un combat difícil per poder passar a la final contra un judoka gironí. Tot i que va patir durant el combat, va marcar-li una puntuació elevada al seu adversari i va guanyar el combat col·locant-se com a finalista al seu pes. La final es presentava difícil perquè ja s'havia enfrontat en d’altres ocasions amb el seu adversari i es coneixien. El cambrilenc va fer diferents atacs sense poder puntuar i en un atac del seu rival va caure, perdent així la final. Va proclamar-se subcampió a la categoria de - 42 kg.

Emanuel Toscano, 5a en la categoria de -60 kg

A la categoria de - 60 kg. l'equip portava tres representants. El primer en debutar va ser Bogdan Busdugan que va guanyar el primer combat d’eliminatòries i va caure derrotat en el segon. El tercer combat que va disputar tampoc el va superar i va quedar eliminat.
Els altres dos components d'aquest pes: el Joan Estrada i l'Emanuel Toscano, després de guanyar els dos combats de classificació, es van plantar a les semifinals un per cada costat de l’eliminatòria. El primer en lluitar i amb una il·lusió molt gran de classificar-se per disputar la final va ser l'Emanuel Toscano que també es un judoka infantil de primer any. L'Emanuel ha millorat molt durant tota la temporada i el seu judo a donat un salt qualitatiu molt gran. En el combat de semifinal es va enfrontar amb un judoka infantil de segon any que físicament va ser més fort i el va superar. Amb la desil·lusió de no haver pogut passar a la final va disputar el combat per la medalla de bronze que no va poder superar acabant la competició en 5a posició.

Joan Estrada, subcampió en -60 kg

Per la seva part, Joan Estrada, que també es va plantar a les semifinals, va patir en el combat però finalment el va superar. La final la va disputar amb un judoka tarragoní, i durant tot el combat va portar un avantatge respecte el seu adversari. A 30 segons del final i marcat pel cansament, el cambrilenc va baixar la guàrdia i va ser superat. Va acabar com a subcampió català a la categoria de –60 kg.