2/4/12

Virgína Giménez i Yeison Quiros bronzes al campionat de Catalunya de kyus





El passat dissabte 24 de març, dos judokes cambrilencs –Virgínia Giménez i Yeison Quiros– es van desplaçar fins a les instal·lacions esportives Llars Mundet de Barcelona per a disputar el campionat de Catalunya de judo per a "kyus". El mot kyu fa referència a tots aquells judokes que encara no han assolit el cinturó negre, és a dir, era el campionat de Catalunya dirigit als judokes amb el grau de nivell de cinturons grocs, taronja, verd, blaus i marrons. Aquesta competició que se celebra cada any és molt interessant per promocionar el judo de competició en judokes d'inferior nivell o amb menys experiència. Quan s'arriba al grau de cinturó negre es passa de ser "kyu" a "dan", que són els graus dins dels cinturons negres.
Es van fer dues divisions, una competició dirigida als judokes amb cinturó groc, taronja, verd i blau, i una segona competició pels judokes que tinguessin cinturó marró. Els judokes cambrilencs van participar en la categoria de cinturó marró.


Virgínia Giménez amb cinturó marró va competir al pes de + 63 kg. femení, mentre que Yeison Quiros amb grau de cinturó marró va competir al pes de -66 kg. Tots dos judokes locals van fer un bon paper competitiu. La representant femenina va disputar quatre combats per poder passar a les semifinals ja que entre les seves contrincants es va produir un empat múltiple i van haver de repetir de nou la seva lligueta. Finalment va superar la primera lligueta classificatòria com a cap de sèrie per a disputar les semifinals. En el combat de semifinals tot i lluitar de valent, va arribar al final del combat amb una petita puntuació de desavantatge respecte de la seva contrincant, fet que li va impedir passar a les semifinals. Finalment va assolir el bronze.

Bronze per a Yeison Quiros

Per la seva part, Yeison Quiros va participar amb cinturó marró en la categoria de -66 kg. El primer combat que va disputar va ser contra un judoka de Girona bastant fort. Van arribar al final del combat sense cap puntuació forçant així la pròrroga, però durant tot el combat el cambrilenc va portar la iniciativa i finalment va guanyar. En el segon combat es va enfrontar contra un judoka del Priorat amb el que es va confiar i a quatre segons del final li va marcar un punt, perdent així el combat i allunyant-se de poder disputar l'or. En aquest moment, les possibilitats de fer medalla era anar pel bronze. En el tercer combat de lluita per aquest metall, el cambrilenc es va enfrontar amb un judoka d' Andorra i va brillar guanyant per projecció de la seva tècnica especial "seoi". El quart combat era el que li donava el bronze si el guanyava i el va disputar contra un judoka de Barcelona. Yeison Quiros va tornar a treure les seves millors armes i va superar l'últim combat assolint el bronze en el Campionat de Catalunya de cinturons de colors.

Amb aquests resultats es torna a posar de manifest el bon nivell dels judokes locals en el panorama del judo català, perquè tot i no ser un dels clubs amb més nombre de judokes sempre aconsegueix podis en el circuit competitiu català.