25/5/11

COMPETICIÓ DE PAS DE GRAU




El 14 de maig a les instal.lacions esportives Llars Mundet de Barcelona es va disputar la competició de pas de grau per poder accedir als examens de cinturó negre que anualment la Federació Catalana de Judo convoca. Competició prèvia que tots els aspirants amb el grau de cinturó marro i que volen accedir al  cinturó negre de judo han de disputar i superar, consistent en l'enfrontament entre judokes de pesos similars amb la finalitat d'assolir 35 punts per poder optar a l'examen tècnic de judo.

Fins a cinturó marró tots els exàmens es realitzen als clubs de cada poble o ciutat, però quan un judoka ha de passar a cinturó negre és la Federació Catalana la que supervisa i evalua  els coneixements d'aquests judokes aspirants mitjançant unes proves tècniques.
Aquestes proves consisteixen en primer lloc en una competició de judo, en la qual els aspirants a cinturó negre han d'aconseguir guanyar una sèrie de combats (han de sumar 35 punts, això significa que han de guanyar 3 combats mínim per ippon, la màxima puntuació en judo i podem guanyar un altre combat amb una puntuació més petita), per així poder optar posteriorment a l'examen tècnic de judo quan la Federació ho convoqui.

Aquesta competició es podria comparar amb un examen pràctic que s'ha de superar per poder optar a l'examen teòric-pràctic de cinturó negre.

El judoka Cambrilenc Yeison Adonis, amb cinturó marró  es va presentar amb aquesta competició i va disputar 4 combats a la seva lligueta. Va fer uns combats de molt bon nivell tècnic superant a tots els seus adversaris per "ippon" excepte un combat que va guanyar per "waza-ari" ( 7 punts), assolin finalment la puntuació de 37 punts i aconseguint la puntuació necessària per poder presentar-se en el futur a l'examen tècnic de cinturó negre. Cal dir que el Yeison Adonis va ser l' únic judoka de la seva lliga que va superar aquesta prova per accedir a l'examen de cinturó negre.
Si els aspirant no assoleixen en una participació els 35 punts, els punts aconseguits es guardaran per futures competicions, però d'aquesta manera hauran d'arribar a la suma de 100 punts.

Des del club el felicitem i animen en la seva preparació tècnica per a cinturo negre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

muchaas gracias