15/12/10

Carla García subcampiona al Campionat de Catalunya Absolut


El passat 11 de decembre a les instal•lacions del pavelló l’Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia es va dur a terme el Campionat de Catalunya Absolut.

La judoka cambrilenca Carla García del Dojo Lleida va participar en la categoria -63Kg.

En la seva categoría, el sistema de competició va ser per lliga i ella estava com a cap de sèrie en la segona lliga. El sistema de lliga consisteix en que totes les judokes de la mateixa lliga han de lluitar entre elles. Després de tots els combats dins de cada lliga, cada judoka tindrà una determinada puntuació en funció de la puntuació adquirida en les victòries aconseguides dels diferents combats. Una vegada finalitzats els combats de la lliga, es realitzen les semifinals en les que la primera classificada de la lliga 1 lluitarà amb la segona classificada de la lliga dos i, de la mateixa manera, la primera de la lliga 2 amb la segona de la lliga 1. Finalment les dos que aconsegueixen la victòria passen a disputar la final, mentre que les que són derrotades obtenen el 3r lloc.



La Carla García va disputar un total de 5 combats. El primer, el va guanyar d’ippon (máxima puntuació) en menys de 15 segons. Al segon combat, ja no va tenir tanta sort, va lluitar contra una rival Andorrana molt experimentada la qual va derrotar a la cambrilenca. Encara no estava tot perdut, encara estava a temps de poder disputar la final i així va ser, la cambrilenca va aconseguir guanyar l’últim combat de la lliga també per ippon.

El seu quart combat va ser el de semifinals, en el qual les lligues es van creuar i va lluitar contra una judoka esquerrana amb la que va trobar dificultats, ja que no trobava gens cómoda a l’hora d’agafar i no tenia la suficient confiança per atacar però finalment i quan anava perdent va aconseguir projectar-la de la seva tècnica especial aconseguint el passe per la final.

Com era de preveure, la final la va realitzar amb la mateixa judoka andorrana amb la que havía perdut abans, la Carla va començar convençuda però una errada a l’hora d’agafar va fer que no controlès el braç de la seva rival i caigués derrotada per ippon.

Per altra banda, dir que l’Òscar Díaz no va poder competir degut a una lesió al canell que arrossega desde fa tres setmanes. ESPEREM QUE ET RECUPERIS MOLT AVIAT!!! ÀNIMS!!!