9/5/09

La judoka cambrilenca Carla García aconsegueix la medalla de bronze en el campionat d'Espanya júnior


El passat 7 de març es va celebrar a la localitat madrilenya de Leganés, la fase final del campionat d'Espanya de judo en la categoria júnior, en el què la representant cambrilenca Carla Garcia va participar en la categoria de pes de -63 kg. com a membre de la selecció catalana i després d'haver aconseguit durant aquesta temporada la classificació pel campionat estatal fruit d'una impecable temporada competitiva, sent sots-campiona de Catalunya i campiona de la fase de sector.

En el campionat estatal només hi van participar les 15 millors judokes de cada pes de tot l'estat espanyol, així que, arribar a disputar aquesta competició ja es un premi i una recompensa a l'esforç de tota la temporada.
El nivell d'aquesta competició va ser molt alt i la judoka cambrilenca va disputar un total de quatre combats, guanyant els dos primers: primer contra una judoka basca i el segon contra una extremenya. El combat de semifinals el va disputar contra una judoka valenciana a la què ja havia superat feia dues setmanes en la fase de sector, però que en aquesta ocasió no la va poder superar i va arribar al final del temps del combat amb un petit desavantatge que la allunyava de disputar la final. Tot i la gran decepció de la judoka local que es veia en la final, es va refer i es va preparar per disputar el combat de la medalla de bronze contra una judoka navarra. La seva il·lusió i les seves ganes d'abandonar la categoria júnior –aquest es el seu últim any en aquesta categoria– van fer que superés a la seva rival abans de la finalització del temps amb una projecció per la qual li van donar la màxima puntuació per ippon, i va pujar al pòdium finalment com la tercera millor judoka júnior 2009 d'Espanya.

L'equip tècnic i la directiva cambrilenca que es va desplaçar a Madrid amb la Carla per animar-la i dirigir els seus combats destaquen la magnífica temporada realitzada per la Carla en el seu últim any en la categoria júnior, i valoren molt significativament aquesta medalla. Una medalla molt merescuda i molt buscada ja que l'any passat no va poder acabar en els llocs de medalla per una errada en el plantejament d'un combat, curiosament amb la mateixa rival amb la que a disputat enguany la medalla de bronze. També afegir que el nivell d'aquest campionat és molt alt, ja que tots els esportistes son d'elit i del millor judo estatal.