22/12/08

ÓSCAR DÍAZ ES PROCLAMA SOTS CAMPIÓ DE CATALUNYA SÉNIOR!




RÀNQUING JUNIOR:

Durant el matí del dissabte 29 de novembre i a Llars Mundet es va disputar el primer ranquing català de la temporada de la categoria Júnior o Sub 20. La judoka local Carla Garcia i que aquesta temporada milita al club de judo “Dojo Lleida”, va participar-hi disputant 4 combats i acabant la competició en segona posició.
La Carla va fer un bon campionat, guanyant dos dels combats per immobilització de lluita al terra. El tercer combat i corresponent a la semifinal, el va guanyar amb una de les seves tècniques especials de lluita en peus “o soto gari”, que li va aplicar a la seva rival derribant-la i marcant la màxima puntuació en judo.
El combat corresponent a la final el va disputar contra una judoka de Manresa i tot i que durant els 4 minuts de lluita el combat va estar molt igualat, la Carla va rebre una amonestació de l’àrbitre, que va arrossegar fins l’esgotament del temps i que li va suposar no poder superar a la seva rival, per aquesta petita desventatja de puntuació i va haver de conformar-se amb una molt respectable segona posició.


EXAMENS DE PAS DE GRAU:

El dissabte 13 de desembre i a la localitat Barcelonesa de Caldes d’Estrac, la Federació Catalana de Judo va organitzar la convocatòria de desembre per als aspirants a examinar-se de cinturó negre des de 1er. Dan fins a Cinquè Dan. Recordem que els “Dans” son els graus que hi ha dintre dels lluitadors que ja son cinturó negre.
S’ha de dir que en el Judo només hi ha una federació per lo que els exàmens son homogenis per a tots els aspirants, i que només la Federació Catalana, o la corresponent a cada comunitat autònoma, i sempre supervisats per la Federació Espanyola, poden organitzar aquests exàmens.

El judoka del C.E.Judo Cambrils Miquel A. Díaz, a estat mesos enrere preparant el examen per accedir al grau de 4art. Dan, després de portar 10 anys amb el cinturó negre 3er. Dan.
Dir que el examen per passar de grau consta de 3 parts. Una primera part en la que el aspirant a de guanyar una sèrie de combats de judo en competicions oficials i desprès a de transcorre el temps que la federació marca per poder presentar-se al examen.
Una vegada que l’ aspirant es pot presentar al examen davant del tribunal format per mestres de la Federació Catalana, haurà d’explicar tota una sèrie de fonaments de lluita de Judo acompanyats d’exemples pràctics i en relació al grau o Dan que es volgui accedir.
Desprès a de executar en situació de lluitar les tècniques de peu i les tècniques de lluita al terra que el tribunal demani, i per últim i com a part que més valorarà el tribunal, el aspirant a d’executar amb tot un ritual el “KATA” corresponent al Dan que vol accedir. Podríem dir que en la demostració dels diferents Katas, es reflexa la síntesi estilitzada del judo, és a dir, el kata conté tots el principis de la base d’aquest esport de lluita: els desplaçaments, els desequilibris, projeccions, estrangulacions i luxacions.

El judoka local va tenir que executar el kata que demanen per quart Dan i que porta de nom “Kime No Kata” i que esta basat en moviments de contraatac aplicats a la defensa personal.
Finalment la Federació Catalana de Judo va atorga el grau de 4art.Dan al judoka Cambrilenc.

ENTRENAMENT DE NADAL:

El divendres 19 de desembre i coincidint amb el inici de les vacances de Nadal, el C.E. Judo Cambrils va organitzar un entrenament especial pels judokes més petits, en el qual va venir a visitar-nos el Pare Noël que va estar mirant com treballaven les diferents tècniques de judo. Al acabar el nostre convidat de luxe va donar un petit regal a tots els nens.

CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT:

El diumenge 21 de desembre a les Llars Mundet de Barcelona, es va organitzar el Campionat de Catalunya en la categoria absoluta. El representant del Club Escola de Judo Cambrils va ser l’Óscar Díaz, que va assolir la segona posició en el pes de – 81 kg., desprès de disputar 4 combats. Aquesta segona posició li permetrà participar en la fase de sector del Campionat d’Espanya el pròxim mes de gener, com a membre de la selecció Catalana ja que només poden participar els 4 judokes que van fer pòdium.
Des de el club li felicitem i li donem l’enhorabona per resultat.