22/12/08

BONES POSICIONS DELS JUDOKES CAMBRILENCS ALS RANQUINS CATALANS



Aquesta temporada la federació Catalana de judo a modificat el sistema de competicions, pel qual els judokes de les categories Infantil i Cadet es classifiquen per participar en el Campionat d’Espanya com a representants de la selecció Catalana de judo.
Amb aquest nou sistema s’incrementen els campionats d’aquestes dos categories a nivell de Catalunya, i s’eliminen el campionat territorial que es disputava a cada província, i que servia per a seleccionar al primer i segon esportista de cada pes i que participarien al campionat de Catalunya. D’aquesta manera, després de disputar-se el campionat català només el campió o campiona de cada pes era el que guanyava la plaça per participar en el campionat d’Espanya.

Amb el nou sistema durant la temporada s’organitzaran 4 competicions oficials a nivell de Catalunya, 3 ranquings com el que han participat aquest mes els judokes cambrilencs, i el campionat de Catalunya, i segons les classificacions assolides en aquests certàmens, a cada competidor se li donen uns punts, que aniran de més a menys segons si queden campions, sots-campions o 3ers. classificats.
Al final de temporada es farà el recompte i els judokes que participaran al Campionat d’Espanya seran els que més punts tinguin acumulats perquè millors resultats han assolit durant la temporada, desprès de disputar aquestes 4 competicions.

Aquesta nova forma de selecció dels integrants de la selecció catalana per disputar el campionat estatal, obre les possibilitats a que judokes que durant la temporada han tingut bons resultats als rankings, però no han guanyat el campionat de Catalunya, també puguin arribar a participar en el campionat estatal.
S’ha de dir que la participació als entrenaments federatius també donarà punts.


RANQUING CADET:

El dissabte 8 de novembre a Llars Mundet de Barcelona, es va organitzar el primer ranquing català cadet de la temporada. Competició dirigida als esportistes nascuts al 93 i 94 i amb el objectiu de començar a seleccionar als judokes que participaran al campionat d’Espanya del 2009.

La representació Cambrilenca va esta formada per la Laura Estrada Salter a la categoria de – 57 kg i l’Anton LLaveria Forcadell a la categoria de + 81 kg.
La Laura no va començar amb bon peu la seva competició i en el primer combat no va poder superar a la seva contrincant degut a una errada que va cometre en un atac, la qual va se aprofitada per la seva adversària per derrotar a la Laura amb una contra.
Aquesta errada va fer reaccionar a la judoka local, però amb el “handicap” que després de perdre el primer combat, ja només podia lluitar per la medalla de bronze. Després de disputar 3 combats més, tots tres guanyats per “ippon”(màxima puntuació en judo), la Laura va assolir el bronze en la seva categoria, aconseguint així també acumular punts per participar en el campionat estatal.
Per altre banda l’Anton va fer molt bons combats durant tota la seva competició i va arribar a la final amb bastant comoditat. En aquest combat l’Anton va fer molt bons atacs, metres que el seu adversari no atacava, i aquesta situació li va donar una lleugera ventatja. Però en un moment en que la lluita d’en peus va arribar a la lluita de terra, l’Anton va deixar-se agafar un braç, aprofitant el seu adversari la possibilitat de fer-li una luxació de palanca i així l’Anton va tenir que abandonar, perdent la final, i acabant la seva competició en segona posició.

RANQUING INFANTIL:

El dissabte 15 de novembre al pavelló Llars Mundet de Barcelona, es va organitzar el primer ranquing català infantil (pels judokes del 95 i 96) de la temporada. L’objectiu i el sistema d’aquesta competició era el mateix que el de la categoria superior i que es va fer la setmana d’abans.

Dos van ser el judokes locals que van participar, la Sarai Bravo en la categoria femenina de – 63 kg. i el Nacho Rodríguez en la categoria de – 66 kg.
La Sarai va fer una competició formidable, patint només en un dels combats que va disputar, i guanyant els altres combats amb molt estil tècnic i proclamant-se així al final campiona en el seu pes.
En canvi el Nacho només va disputar un combat, el qual no va poder superar, perdent totes les possibilitats de classificar-se pels primers llocs.