10/3/13

VIRGÍNIA GIMÉNEZ CAMPIONA DE CATALUNYA KYUS I YEISON QUIROS BRONZE!!!









El passat dissabte 2 de març, dos judokes cambrilencs –Virgínia Giménez i Yeison Quiros– es van desplaçar fins a les instal·lacions esportives Llars Mundet de Barcelona per a disputar el campionat de Catalunya de judo per a "kyus". El mot kyu fa referència a tots aquells judokes que encara no han assolit el cinturó negre, és a dir, era el campionat de Catalunya adreçat als judokes amb cinturons de color groc, taronja, verd, blau i marró. Aquesta competició, que se celebra cada any, és molt interessant per a promocionar el judo de competició en judokes d'inferior nivell o amb menys experiència. Quan s'arriba al grau de cinturó negre es passa de ser "kyu" a ser "dan", que són els graus dins dels cinturons negres.
En aquesta ocasió, es van fer dues divisions: una competició dirigida als judokes amb cinturó groc, taronja, verd i blau, i una segona competició pels judokes amb cinturó marró. Els judokes cambrilencs van participar en la categoria de cinturó marró.

Virgínia Giménez, campiona de Catalunya al pes de +63 kg

Virgínia Giménez –amb cinturó marró– va competir al pes de + 63 kg. femení, mentre que Yeison Quiros –amb grau de cinturó marró– va competir al pes de -66 kg. Tots dos judokes locals van fer un excel·lent  paper competitiu. La representant femenina va disputar tres combats a la seva lligueta superant a les seves contrincants i proclamant-se campiona de Catalunya. La cambrilenca es va enfrontar, en primera ronda, contra una judoka barcelonina amb grau de cinturó marró del club Bushido, a la qual va superar per la màxima puntuació i abans de la finalització del temps del combat. En el segon combat es va enfrontar a una judoka amb cinturó verd del club barceloní "Arvi". Novament, abans de la finalització del temps de combat va marcar-li la puntuació màxima i la va superar. En el tercer combat és on més va patir la judoka de Cambrils a l'hora de controlar les agafades per a poder projectar. Es va enfrontar a una judoka amb cinturó marró del club "Montserrat" de Barcelona, i va disputar un bon combat marcat per la dificultat per a poder agafar i projectar. Finalment va poder fer caure la seva rival amb una tècnica que li va donar una puntuació de mig punt però que el va mantenir fins a la finalització del combat, proclamant-se campiona de Catalunya de "Kyus".

Bronze per a Yeison Quiros

Per la seva part, Yeison Quiros va participar amb cinturó marró en la categoria de -66 kg.  El judoka cambrilenc va haver de disputar sis combats per a poder lluitar per la medalla de bronze. Va ser una competició bastant dura pel nombre del combats que va haver de superar.
En la primera ronda va disputar tres combats superant a tots els seus rivals i en dos dels combats amb la màxima puntuació. Quiros es va classificar pels combats de quarts de final com a cap de sèrie superant al seu primer  rival i col·locant-se en les semifinals. El cinquè combat i de semifinals, el cambrilenc va partir força contra un judoka barceloní i va perdre el combat per una errada en l'atac que va aprofitar el seu adversari per guanyar-lo. En el sisè combat, Quiros havia de defensar la medalla de bronze per a poder pujar al podi. No va poder marcar la màxima puntuació, però anava fent caure al seu contrincant i sumant petites puntuacions. Finalment va guanyar el combat que li va donar el bronze i es va proclamar com uns dels quatre millors judokes catalans amb el grau de cinturó marró.

Amb aquests resultats es torna a posar de manifest el bon nivell dels judokes locals en el panorama del judo català, perquè tot i no ser un dels clubs amb més nombre de judokes sempre aconsegueix podis en el circuit competitiu català.