16/3/11

CARLA GARCÍA GUANYA EL CAMPIONAT UNIVERSITARI DE CATALUNYA

          




Durant la tarda del dissabte 12 de Març, al pavelló de la Universitat de Barcelona (UB) es va dur a terme el Campionat de Catalunya Universitari.
Representant a la Universitat de Lleida (UdL) i al pes de -63 kg va competir la cambrilenca Carla García, la qual està cursant el tercer curs de ciències de l’activitat física i l’esport.

Finalment van ser 6 les judokes de la categoria de -63Kg que van participar en aquest campionat, provinents de diferents universitats de Catalunya i amb l’objectiu de classificar-se pel Campionat Universitari d’Espanya que es durà a terme el proper mes d’ Abril a Villaviciosa de Odón, Madrid.

La Carla tenia moltes ganes de competir ja que s’havía quedat amb mal sabor de boca en l’últim campionat, al no poder classificar-se per poder disputar la fase final d’Espanya en la categoria absoluta.

El sistema de competició va ser per lligues ja que només eren sis les competidores al pes de -63Kg., Es van realitzar dos lligues amb tres judokes cadascuna. La cambrilenca, que estava en la primera lliga, va disputar un total de 4 combats guanyant tots per ippon (màxima puntuació).
El primer combat, el va realitzar amb una judoka de la URV a la que va guanyar de la seva tècnica especial “osoto gari” als 58 segons.
El segon combat el va disputar amb una judoka de la UB. Aquest combat li va ser més costòs ja que la seva rival era esquerrana i tenia una manera de fer que li complicava el combat, tot i així la Carla va poder replantejar el combat a temps i aconseguir superar-la.

Una vegada guanyats els dos primers combats, va passar a semifinals, seguint el sistema de competició, la primera classificada de la primera lliga s’enfrontaria amb la segona classificada de la segona lliga i, de la mateixa manera, la primera de la segona lliga amb la segona de la primera lliga. Així doncs, va realitzar el seu tercer combat contra una altra judoka de la UB a la que va guanyar aconseguint el pase a la final.
La final la va disputar contra una judoka de la UPC amb la que ja s’havía enfrontat l’any passat en la mateixa competició. Aquesta vegada no va tenir molts problemes a l’hora de dominar l’agarre i finalment va aconseguir la victòria en menys de dos minuts.

La cambrilenca està molt contenta pels resultats obtinguts, resultats que li impulsen i donen forces per seguir entrenant fort pels pròxims campionats, en concret pel Campionat de Catalunya i pel Campionat d’Espanya Universitari.