2/6/07

La judoka cambrilenca Laura Estrada Salter es proclama subcampiona de Catalunya

El dissabte 21 els judokes cambrilencs Laura Estrada Salter i Anton Llaveria Forcadell van participar al campionat de Catalunya infantil que es va celebrar a la ciutat de Girona. Tots dos esportistes havien assolit la classificació per participar-hi al campionat provincial que es va celebrar la setmana abans, en què tots dos es van proclamar campions provincials a les seves respectives categories.

L’Anton Llaveria no va tenir sort i la seva competició no va sortir com ell esperava. Els nervis de tota la setmana i la pressió que ell mateix es va exigir li van jugar una mala passada, tot això barrejat amb el temps que el van fer esperar a la seva categoria per competir, li va provocar un estat de nervis que no li van deixar rendir al màxim i va perdre els dos combats de classificació.


Per una altra banda la Laura Estrada va fer una magnífica competició marcada pel seu estil tècnic i amb l’handicap de competir en un pes superior al seu i que no li corresponia, ja que va lluitar amb noies amb 5 quilos per damunt del seu pes, perquè al campionat provincial de classificació es va passar mig quilo i va haver d’optar per lluitar al pes superior. Tot i això la Laura va disputar cinc combats fins arribar a la final. Els dos primers combats els va guanyar bastant fàcilment i en el que va partir més va ser en el tercer combat, en què va estar lluitant fins a esgotar el temps i finalment va guanyar per puntuació. El quart combat el va guanyar còmodament i el combat de la final el va perdre. Dir que només el primer classificat del campionat de Catalunya podrà participar al campionat d’Espanya, per la qual cosa malauradament la Laura no hi participarà, però el resultat ha estat magnífic, ja que la Laura és una judoka de primer any en aquesta categoria (cada categoria abraça dos anys) i fa pronosticar millors resultats per a l’any vinent.

Val a dir que en aquesta temporada tres judokes del club cambrilenc han obtingut resultats als campionats de Catalunya de les seves respectives categories.


Miquel Àngel Díaz, revista cambrils