12/12/12

5 MEDALLES AL 1R RÀNQUING CATALÀ DE LA TEMPORADA

El passat dissabte 10 de novembre al matí es va disputar, al Centre Esportiu Tèxtil Besos de Sentmenat, el primer rànquing català de judo de la temporada 2012-2013 en la categoria infantil. Un equip format per vuit judokes infantils (nascuts entre els anys 1999i 2000) de l'Escola de Judo Cambrils es van desplaçar fins aquesta localitat per a disputar el primer dels campionats classificatoris de la lliga i que serveix per seleccionar als millors judokes catalans que formaran part de la selecció catalana per disputar el campionat d'Espanya que es celebrarà el proper mes de maig.

Cinc medalles pels cambrilencs

Aquesta lliga classificatòria, que es fa durant la temporada, consisteix en una sèrie de campionats en la que els judokes més joves lluiten per situar-se en les primeres posicions dels seus respectius pesos i assolir la màxima puntuació al final de la temporada. El sistema de puntuació consisteix en que el primer classificat de cada competició suma 7 punts, el segon 5 punts i el tercer 3 punts, i al final de la temporada, el judoka amb més punts i el que s’hagi mostrat més regular formarà part de la selecció catalana.

Els resultats dels judokes cambrilencs van ser molt positius i de vuit participants, el club local va aconseguir cinc medalles, col·locant a cinc cambrilencs en les primeres posicions del rànquing català infantil.

En la categoria femenina hi van participar Ana Garcia a la categoria de -40 kg., mentre que Claudia Salgado va participar al pes de -57 kg. Pel que fa a la categoria masculina, la representació del club va ser el següent: en la categoria de -38 kg. hi van competir Cristian Roman i Albert Montaner. Al pes de -46 kg., Javier Jiménez i Aleix Serra, mentre que al pes de -55 kg. hi va prendre part Ivan Jiménez i al pes de +66 kg., l'Emanuel Toscano.

Aleix Serra medalla de bronze i Javier Jimenez medalla d'or

Albert Montaner i la Claudia Salgado no van poder superar els seus combats classificatoris, per tant van quedar eliminats en les primeres rondes sense cap opció a medalla.

Aleix Serra, tot i ser un dels quatre millors judokes del seu pes de -46 kg. i després de disputar una bona competició guanyant dos combats i perdent dos combats, es va quedar a les portes de la medalla de bronze perquè va perdre l'últim combat en el que es disputava el tercer lloc i finalment va tenir que conformar-se amb la cinquena posició. El seu company de club i de pes, Javier Jimenez va disputar una competició esplèndida, marcada per la seva superioritat tècnica tot i que va patir força en dos dels cinc combats que va disputar. L' últim combat, el de la final de -46 kg. va haver d’esforçar-se de valent perquè va tenir molts moments de perill, però finalment es va imposar per la màxima puntuació  i es va proclamar campió, medalla d'or d'aquest pes i número 1 actual català.

Ana Garcia medalla de plata

Ana Garcia al pes de - 40 kg. va disputar tres combats dels quals va guanyar-ne dos amb bastant comoditat per arribar a disputar la final contra una judoka de Barcelona. La seva contrincant va ser molt superior i la judoka local va acabar la seva competició en segona posició situant-se com la número dos catalana.

Ivan Jiménez al pes de -55 kg. és un judoka cambrilenc molt experimentat, que també va resoldre tots els seus combats amb molta comoditat, però sense haver exprimit al 100% el seu judo. L'equip tècnic treballarà per poder potenciar més les seves qualitats ja que aquest judoka té moltes possibilitats de tornar a participar al Campionat d'Espanya aquesta temporada i fer un bon paper. L' Ivan va guanyar tots els seus combats i es situa com a número u català al pes de -55 kg.

Cristian Roman i Emanuel Toscano medalles de bronze

Per la seva part, Cristian Roman al pes de -38 kg. i Emanuel Toscano al pes de +66 kg. van fer molt bons combats i tots dos van perdre a les semifinals dels seus respectius pesos, tancant així les portes de la lluita pel primer o segon lloc. Malgrat perdre un combat es van recompondre i van lluitar de valent per la medalla de bronze assolint-la tots dos als seus respectius pesos i acabant en aquesta primera competició com a números tres catalans dels seus pesos.

El balanç final de tota la competició ha estat molt fructífer, ja que de vuit competidors, el club local ha col·locat a cinc judokes en els llocs de medalles i en els primers llocs de la lliga del panorama català.