11/12/11

L'equip infantil del Club Escola de Judo Cambrils s'emporta un or i un argent al primer rànquing català

Els 5 judokes que van participar al rànquing. De peu i d'esquerra a dreta: Javier Jiménez, Joan Estrada i Ivan Jiménez. Asseguts: Emmanuel Toscano i Ivan Garcia

El passat dissabte 26 de novembre es va disputar, a l'Hospitalet de Llobregat, el primer rànquing català de la categoria infantil –nascuts entre el 1998 i 1999– i puntuable per a seleccionar als judokes que participaran al Campionat d'Espanya d'aquesta categoria com a membres de la selecció Catalana de Judo Infantil. El Club Escola de Judo Cambrils va participar amb un equip de 5 judokes format per Javier Jiménez a la categoria de - 42 kg., l'Ivan Jiménez a la categoria de - 50 kg., l'Emmanuel Toscano a la categoria de - 55 kg. i l'Ivan García Salvador i el Joan Estrada a la categoria de - 60 kg.

Per quatre dels judokes cambrilencs era la primera vegada que competien en un campionat d'un nivell superior als que havien participat fins ara. Per Joan Estrada, aquesta era la segona vegada que competia en els rànquings. Els resultats van ser força positius, ja que aquesta temporada havien estat treballant a consciència per assolir bones posicions en aquest campionat.

A la categoria de - 42 kg., Javier Jiménez va disputar un total de 5 combats, guanyant 4 per "ippon", màxima puntuació i perdent la final contra un judoka de Barcelona. La final va estar molt igualada però a l'hora de l'agafada el seu adversari s'avançava sempre dominant la posició i no deixant que el judoka cambrilenc pogués atacar correctament. Finalment va perdre i va acabar en segona posició el campionat, ocupant el número 2 a la lliga catalana.

A la categoria de - 50 kg., Ivan Jiménez va fer un campionat impecable caracteritzat pel ritme que imposa als seus adversaris en el combat. Es va proclamar campió de la seva categoria i va assolir tots els punts col.locant-se com número 1 a la lliga catalana.

A la Categoria de - 60 kg., Ivan Garcia Salvador va acabar la seva competició en cinquena posició perdent el combat que li hagués donat la medalla de bronze, i després de disputar 5 combats en tot el seu campionat. El problema que va tenir l'Ivan és que en aquest pesos més pesats el desenvolupament dels esportistes es més acusat i es poden trobar amb adversaris molt més desenvolupats físicament i per conseqüència molt més forts. També en aquesta mateixa categoria el Joan Estrada no va poder superar el primer combat tot i que va començar guanyant, però el seu adversari el va superar finalment. Estrada va optar a la repesca per obtenir la medalla de bronze però no va superar la primera ronda.

En menys de 55 kg., Emmanuel Toscano, va demostrar als tres combats que va disputar la seva capacitat de lluita però l'inexperiència en aquest tipus de campionat molt més forts va fer que cometés errades que li van passar factura i no el van deixar superar els combats per optar a medalla. Finalment va acabar la seva competició en 7a. posició.